Üdvözletem minden kedves nyomkövetés blog olvasónak

Valami kis beköszönővel kéne kezdenem, így hát üdvözlök minden érdeklődőt GPS nyomkövetés blogomon.

Ez nem egy kötött üzleti tárgyalás, engedjétek meg nekem, hogy tegeződjünk, így mégis csak egyszerűbb lesz, és szerintem sokkal közvetlenebb és nyitottabb.

Először is az oly sokat emlegetett válsággal kezdeném, mert bár az elemzők már azt mondják jövünk kifele belőle tapasztalatom szerint még sok vállalkozás igencsak a saját bőrén érzi. A helyes megoldáson gondolkozik. És hát akkor mik is merülnek fel? Fűnyíróelvű költségcsökkentés? Veszélyes, mert fontos dolgoktól is elvonjuk a pénzt. Leépítés? Nem túl humánus dolog. Sőt a megmaradó kollégákat is túlterheljük vele, semmit nem fognak tudni alaposan megcsinálni. Valamire viszont mégis szükség van, mert lassan már a cég likviditása is veszélybe kerülhet. És akkor a pénzügyön átnézik a költséghelyeket, és kiderül, hogy hatalmas pénzt emészt fel a gépjárműflotta üzemeltetése. Evvel már jobb irányban vagy, kivéve ha persze háttérinformációk nélkül nyúlsz a flottához. De itt jövünk mi a képbe, és a GPS nyomkövetés. Egy valóban jó rendszerrel hatalmas, feleslegesen kifizetett költségtől kímélhetjük meg magunkat.

De kezdjük az elején...

Célom az, hogy olyan információkat találhass, mely hozzásegít a költséghatékony flotta üzemeltetéséhez. Mert nem mindegy hogy mennyit költesz rá! GPS nyomkövetés során bizonyítottan csökkennek költségeid. Erről és sok más általános és kevésbé általános kérdésről fogok ezen a blogon írni.

Nem mennék most bele, hogy mi a GPS, vagy a nyomkövetés, erre a neten viszonlag könnyű választ kapni. Ha evvel kapcsolatos információt keresel olvass most utána a GPS járműkövetésnek.
A célom, hogy azt mutassam be mik az alapvető különbségek, melyek megkülönböztetik a szolgáltatókat.
Nyomkövetés blogomon fogsz találni konkrét eseteket, olyat akik egyből felismerték a flottakövetés szükségességét, nagy tiltakozókat, akik a végén mégis rájöttek, hogy ez az egyetlen logikus megoldás. Gyakori és kevésbé gyakran felmerülő kérdéseket és válaszokat láthatsz, és bele is pillanthatsz hogy egyes cégek mennyit spóroltak meg. Tehát meg szeretném mutatni az irányt a költséghatékonyan működő flotta lehetősége felé.
Vannak olyan rendszerek amik csak a járművek nyomon követésére alkalmasak, és vannak olyanok, amik ennél sokkal többet tudnak.
Vannak a piacon csak "dobozos"-ként titulált nyomkövető megoldások, melyek egy adott tudásszinttel rendelkeznek. Ezek nem bővíthetőek, és a vásárlónak sok bonyolult kompromisszum árán kell kell a cégét hozzászabnia. Vannak viszont a csúcsmodellek, amik iparág specifikusan különböző megoldásokat kínálnak, és a megrendelő igényei alapján cégre szabhatóak, akár még a vállalatirányítási rendszerbe is illeszthetőek és rengeteg nyomkövetési funkció közül lehet választani. És ami a legmegdöbbentőbb nem is ezek a legdrágábbak.

És hogy ez miért fontos? Mi a célunk? A lehető legtöbb felesleges kiadást megtakarítani. Éppen ezért minél több a nyomkövetési funkció annál nagyobb a rálátásunk a flottánkra. Ma a legfejlettebb technológia már nem pálcázgat vagy szondázgat, nem fúrogatja az üzemanyagtartályt. Canbusból nyeri az információt. Ez azt jelenti, hogy közvetlenül a gépjármű fedélzeti computeréből olvassa ki az adatokat pédául egy raktérajtó figyelése, vagy egy üzemanyagszint figyelés során.
De ez már egy másik téma lesz. A Canbusról ugyanis van mit beszélni.
Remélem hasznosnak tartod nyomkövetés blogomat, és gyakran olvasod majd bejegyzéseimet, de amit még jobban szeretnék, hogy felismerd a járműkvetés adta lehetőségeket. Kérlek, hogy amennyiben bármi kérdésed merülne fel írj egy hozzászólást, hogy még kerekebb képet kaphass.

Nincsenek megjegyzések: