Mi a doldozók véleménye a GPS nyomkövetésről?

Beszéljün őszintén! Beszéljünk arról amirős senki nem szeret. Arról, hogy mi a dolgozók véleménye a GPS flottakövetésről. A GPS flottakövetés nem az a téma amitől minden dolgozó mosolyogva megy haza amikor értesült a bevezetés tényéről. Igen megosztó tud lenni. Az érintettek gyakran utálják és személyiségi jogaikat sértve érzik miatta. De vajon miért is? Itt két tábort különböztetünk meg.

Vegyük először a tisztességes dolgozók csoportját. Ez a könnyebb verzió. Hiszen ők észérvekkel meggyőzhetőek. Érdemes beszélni velük a számukra előnyt jelentő eredményekről. Arról, hogy ez hogyan szolgálja őket. Hogy látják mennyit dolgozik, és még ha nem is hozná a tervet válságidőben munkáját senki nem kérdőjelezheti meg, hiszen egyértelműen igazolhatja hogy megjelent a partnereknél, eljárt a tárgyalásokra, vagy kamionsofőrként szépen megbízhatóan vezeti a kamiont mindenféle „kitérők” nélkül, és tényleg annyit fogyaszt a jármű alatta amennyit ő mond.

A másik csoport a nagyhangú lázadóké, akiknek vaj van a fülük mögött és veszélyben érzik magukat. Ők azok akik rendszeresen megkárosítják a céget munkakörüktől függően különböző módon. Képviselők esetében mondjuk magánügyeiket céges gépjárművel annak üzemanyagát fogyasztva fizetett munkaidőben végzik, közműszolgáltatók fizetett munkaidőben fizetett gázolajjal mondjuk munkaidőben saját zsebre dolgozhatnak, vagy kamionsofőrök –jobb esetben csak?!- nagyobb mennyiségű üzemanyagot lopnak.

Be kell álljanak a sorba, előbb utóbb megbékélnek, és a cég hatalmas eddig feleslegesen kidobott összeget takaríthat meg. Vagy ha nem akarnak „beállni”? Kár értük vajon? Tényleg szüksége van olyan alkalmazottakra akik meglopják Önt, és amikor tenne ellene még nekik áll feljebb? Válságidőben sokan állnak sorba munkáért, akik tisztességesen, megbízhatóan és lojálisan állnának a céghez.

Nincsenek megjegyzések: